Revalab Kinesitherapie Avelgem


Leopoldstraat 59 8580 Avelgem
0478375235 Klik om te bellen

Over Revalab Kinesitherapie Avelgem

Lage rugpijn: oorzaken en hoe verhelpen

Zowat 70 tot 80 procent van de Belgische bevolking kampt ooit met lage rugproblemen. Klachten aan de lage rug kunnen plots voorkomen – in de volksmond bekend als ‘iets in de rug schieten’ – of kunnen chronisch zijn. Er is sprake van chronische lage rugpijn wanneer de klachten langer dan drie maanden duren.

De symptomen van lage rugpijn uiten zich op verschillende manieren. Soms is de pijn heel hevig (pijnscheuten), anderen krijgen te maken met een zeurend pijngevoel. De pijn kan uitstralen naar de bil of het been.

Oorzaken van lage rugpijn

Meestal is er geen duidelijke oorzaak van lage rugpijn, wel is het ongemak zo goed als altijd gelinkt aan overbelasting. Bij plotselinge lage rugpijn is de oorzaak doorgaans terug te brengen tot een verkeerde draaibeweging of een sportblessure. Is de pijn chronisch, dan is die vaak het gevolg van langere tijd in dezelfde (foutieve) houding te staan, liggen of zitten, op het werk of tijdens huishoudelijke taken zoals strijken, het heffen van zware objecten, het sleuren met overvolle boodschappenzakken, het veelvuldig en foutief dragen van een zware laptoptas of een verkeerde slaaphouding.

Verschillende behandelingen bij lage rugpijn

Zoals eerder aangeven is lage rugpijn meestal niet het gevolg van beschadiging. Wie pijn ervaart, heeft er, ondanks die pijn, dan ook alle baat bij om te blijven bewegen. Wie immers regelmatig beweegt, zal sneller van de pijn af zijn.

Bij Revalab in Avelgem kun je terecht voor verschillende behandelingen ter preventie en het verhelpen van lage rugpijn. We gaan stapsgewijs te werk.

In een eerste fase zetten we in op het verminderen van de lage rugpijn. Daarna leren we jou alles over een correcte en zo rugvriendelijk mogelijke lichaamshouding. Door middel van oefeningen vergroten we jouw rompstabiliteit. Zo vermijden we dat in de toekomst nieuwe problemen zullen ontstaan.

  • Kinesitherapie en lage rugpijn

De kinesitherapeut zal de pijn verzachten door een combinatie van massage en rek- en strektechnieken. De doelstelling van de behandeling is na te gaan hoe de rug overbelast is geraakt. Op die manier kan pijn worden voorkomen. De kinesitherapeut zal je met adviezen ook op weg helpen hoe je door een correcte houding de lage rugklachten kunt verhelpen.

Onze kinesitherapeut is gespecialiseerd in McKenzie-therapie. Tijdens deze therapie is alles erop gericht om zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk te functioneren.

  • Manuele therapie en lage rugpijn

Bij manuele therapie verbeteren we de werking van het gewricht. Door mobilisatie en manipulatie heffen we de bewegingsbeperkingen van het gewricht op. De manueel therapeut zal ook de spieren rondom het gewicht uitrekken en ontspannen. Het gunstige effect van manuele therapie is onmiddellijk voelbaar: de pijn verzacht en door de toegenomen bewegingsvrijheid voelt de rug een stuk vrijer aan. 

Vooral bij chronische lage rugpijn is het effect van manuele therapie groot.

  • Rugschool 

We leren je bij Revalab ook hoe je optimaal jouw rug kunt gebruiken zonder die overmatig te belasten. De Rugschool is een lessenreeks waarbij je inzicht krijgt in de mechanische werking van de rug. We laten op allerlei manieren zien hoe je het best dagelijkse handelingen en klusjes uitvoert. Je krijgt concreet ergonomisch advies, bijvoorbeeld hoe je zware voorwerpen tilt.

  • Osteopathie en lage rugpijn

Lage rugpijn is de meest voorkomende klacht waarvoor patiënten een osteopaat consulteren. Door een holistische kijk op het lichaam – de osteopaat bekijkt het lichaam als een geheel – gaat de osteopaat op zoek naar de bron van het probleem. Hoewel de patiënt last heeft van acute of chronische lage rugpijn, kan de oorsprong van de pijn zich ergens anders situeren.

Onze osteopaat gaat gedetailleerd op zoek naar de bron van de lage rugpijn. Eens de diagnose is gesteld, start een efficiënte behandeling om je van die vervelende lage rugpijn af te helpen.

 

 

Revalab
Leopoldstraat 59
8580 Avelgem

T: 0478375235

 

 

info@revalab.be

Revalab Kinesitherapie Avelgem in het kort

Specialisaties

Fysiotherapie
Groepsoefentherapie
Manuele Therapie
Manuele therapie bij kinderen
Medisch sporten

's avonds geopend

Ja

In het weekend geopend

Ja

Onze locatie

Revalab Kinesitherapie Avelgem


Leopoldstraat 59 8580 Avelgem
0478375235 Klik om te bellen